Možda vas zanimaju i...
Interaktivna Google mapa
Interaktivna Google mapa
Pronađite željenu lokaciju ili atrakciju pomoću Google mape ili izaberite kategoriju koja Vas najviše interesuje od muzeja do prirodnih spomenika, restorana, galerija...
Više

 
PočetnaZdravstevni turizam
Zdravstveni turizam
 
 
 
 
Savremena dinamika svakidašnjeg života ponukala je ljude da aktivnije učestvuju u donošenju odluka koje doprinose njihovom zdravlju i pronalasku novih metoda za oslobađanje od stresa. Dolazak u Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu iz zdravstvenih razloga predstavlja idealan način za održavanje i unapređenje zdravlja. Uz posjetu kulturno-historijskim i prirodnim znamenitostima Sarajeva, ovo je doživljaj koji ne želite propustiti.
U Sarajevu postoji mreža pružalaca zdravstvenih usluga uz sveobuhvatne aranžmane po pristupačnim cijenama. Ti aranžmani predstavljaju kombinaciju zdravstvenih tretmana po evropskim i svjetskim standardima, te smještaja, obilaska i boravka u jedinstvenim turističkim destinacijama.

Na području Ilidže nalazi se poznato banjsko lječilište. Rimljani su po dolasku otkrili značajne resurse termalnih i mineralnih izvora oko kojih su formirali naselja. Banja Ilidža danas predstavlja jedinstvenu turističku destinaciju, na kojoj se pored odmora, sumporni termalni izvori koriste za liječenje kardiovaskularnih, neuroloških, reumatskih, kožnih, ginekoloških i brojnih drugih oboljenja. Tretmani također obuhvataju savremene aromaterapije, masaže za relaksaciju i oporavak muskulatornog sistema.

Mreža dentalnog turizma razvijena je u okviru Adriatic Healthy Lifestyles projekta (www.adriatichealthylifestyle.com) i obuhvata nekoliko klinika, a aranžmane nude turističke agencija iz Sarajeva. Pored dentalnog, dostupni su i drugi oblici zdravstvenog turizma kao što su maksilofacijalna hirurgija, liječenje vida, liječenje neplodnosti...